dilluns, 8 de setembre del 2008

Google Chrome

Google finalment treu el seu propi navegador. I és que era d'esperar ja que tots els seus productes, que jo conec, s'utilitzen via navegador. Fa força temps que, per defecte utilitzo el Firefox, i la veritat és que la versió 3 està força currada. Però el nou navegador de google no es queda pas enrere. Encara no l'he provat massa, però la primera valoració personal és molt positiva.

M'ha agradat molt la pàgina que s'obre per defecte que et mostra les 9 webs que més visites. És una tonteria, però és una opció que no he trobat ni en el "puto exploter" ni en el firefox ni en l'Opera. O era pàgina en blanc, o una en concret. Ara ja no. Si volem a més, també ens permet seleccionar les pàgines predetermindades que obrirà per defecte a l'inici.

Una altra cosa que m'agrada, és el tema de les baixades de fitxers, ja que a diferència del Firefox que t'obre una altre finestra amb l'historial de descarregues, el Chrome te les va afegint a la part d'abaix de la pestanya actual; independentment per a cada pestanya. Una cosa que trobo molt útil quan estàs cercant quelcom que et baixes de 50 pàgines diferents i al final no saps d'on t'has baixat què ni perquè. Tot i així, el Chrome, també ens permet veure l'historial de totes les descarregues que hem fet organitzades per la data de baixada. Molt bo també.

L'historial web podem veure'l organitza't per data i hora de visita; Impresionant. A més permet cercar paraules dins d'aquesta vista per trobar alguna web que vam visitar. Això també es pot fer amb el Firefox, però els resultats son una mica diferents.

L'estat d'incògnit ens permet navegar sense deixar rastre de les pàgines que hem visitat en el nostre pc. Una opció interesant quant no utilitzem el nostre pc i volem preservar la nostra intimitat cibernètica.

Per acabar, tenim el tema del gestor de tasques. Un apartat que trobo que està molt bé, perquè et permet matar un procés actiu (el que representa ser una pestanya), sense haver de matar tot el navegador, però que crec que va directament relacionat amb el gran nombre de memòria que utiliza el navegador. Per a cada pestanya que obrim es genera un servei de windows chrome.exe que ocupa força memòria.
De totes maneres, aquest apartat de la memòria se li ha de fer un segón cop d'ull ja que segons les estadístiques que ens mostra el mateix navegador, el consum de memòria no difereix tant del Firefox. Ja li faré un altre dia, que avui ja és molt tard....

En resum, diria que google l'ha liada força amb aquest navegador. Més per la competència que pels desenvolupadors, ja que el test n 2 de l'acid el passa molt bé i el n 3 en treu molt bon resultat.