divendres, 29 de febrer del 2008

LOTUS NOTES 8.0.1

Avui m'he instal·lat la última versió de client, designer i administrador del software d'ibm Lotus Notes.

Doncs poca cosa puc dir a part de que m'he quedat gratament impressionat amb aquest client. M'havia llegit les seves característiques, les havia documentat, les coneixia, però tot i així han estat per sobre del que m'esperava. I això que l'he vist per sobre i prou i la plantilla de correu segueix-ho tinguent la de la versió 7.0.3.

Fins ara no havia comentat res de la versió 8, però ràpidament puc dir-ne quatre coses:

- Incorporació d'editors de pagines de text, fulls de càlcul i presentacions, o el que s'anomena lotus simphony. El tema és que si tenim una versió d'aquest client, és probable, que no necessitem comprar la llicència de cap paquet d'ofimàtica. Basat en el format standard.
- També incorpora un navegador web, que la veritat, funciona força bé. No fa falta tenir instal·lada la última versió de l'IE.
- Ja no fa falta tenir un programet on tinguem els RSS (Feeds) que permeten veure les noves entrades en les nostres webs preferides. En el mateix client, ràpidament podem veure les novetats d'aquestes pàgines.
- Integració de sametime, el qual, si el servidor està preparat per a fer-ho, pot mantenir una conversa, per exemple, a tres; dos dels quals en veu ip i l'altre des d'un telèfon mòbil. A part de xatejar, i moltes altres coses. Ja veig que hauré de fer apartats per als diferents productes... jeje

En definitiva, el mateix client Notes, ens ofereix un ventall de possibilitats impressionant. A més, aquesta versió també està disponible per a linux.En aquest sentit, penso que IBM planta cara a microsoft, ja no només pel seu "Exchange", sinó que deixa entreveure que amb el seu software tot està a l'abast de l'usuari sense haver de passar pel món de microsoft.

Aquest software integra pràcticament tot el que necessiten la majoria de treballadors de totes les empreses. I si fa falta alguna cosa, per això tenim el designer; el qual ens permet produir aplicacions a mida que s'integren fàcilment al client.

Avui m'he motivat... jeje he de reconèixer que m'ha molat molt aquesta nova versió. I és per això si tot va bé, ja publicaré més entrades sobre el software d'ibm...