dimecres, 13 de febrer del 2008

XOOPS ....

Xoops o com muntar un sistema de gestió de continguts en un tres i no res!

Pels que no el coneixeu, aquest és un software GPL que s'utilitza per a la creació de pàgines web. Està totalment modularitzat, escrit en php i funciona sobre una bases de dades mysql.

Fa un parell de setmanes que vam començar a crear una web amb un company i vam decidir provar aquest software. La veritat és que hem tingut algun “problemet”, però quan saps una mica com va, penso que és de conya. Amb 4 dies, com aquell que diu, pots tenir un lloc web amb diverses funcionalitats i que funciona realment bé.
El nostre petit problema és que el tenim en angles i espanyol, i m'estic cascant la traducció de tot! Tot i que és força fàcil de fer, és força pesat.

Per a instal·lar-lo, és tan senzill com pujar els fitxers que t’indiquen a la teva carpeta del hosting contractat. Un cop l’has pujat tot, l’instal·les via web. Abans, d’instal·lar-lo és recomanable haver creat la base de dades i una compte de correu del domini que servirà per a enviar els missatges de registre entre d’altres.

En definitiva, que si voleu crear una web ràpidament, i que mica en mica anireu millorant aquí teniu aquest software. El que farà canviar força la cara de la web, per això, serà un dissenyador o algú per l’estil.Quan la nostra estigui en fase beta, ja explicaré més cosetes.

A més, tan sols utilitza una bases de dades, d’aquesta manera es pot contractar un hosting força bé de preu.