dimarts, 22 d’abril del 2008

Laboratoris Quickr

Doncs aquí estem aprofundint amb el Lotus Quickr!

Doncs ja fa temps que l'estem utilitzant en producció, però podríem dir que en una fase beta... i és per això que estic aprofundint en el tema.

Com ja vaig comentar, és una aplicació a la que se li pot treure molt de suc en una empresa. A part de l'espai que pot estalviar en disc (ja que pots utilitzar-lo de gestor documental i accedir a ells mitjançant links) i en el guany d'ample de banda gràcies a l'enviament de links enlloc de documents, hauríem d’afegir el potenciament dels grups de treball. Un apartat en el que als humans ens costa molt acostumar-nos a treballar tot i ser un objectiu important per la majoria de les empreses.

Ràpidament pot venir al cap una empresa qualsevol amb un munt de projectes (de durada considerable) en la qual els seus treballadors poden anar canviant de projecte depenent de les necessitats d'aquests. En aquest cas, Quickr pot ajudar i molt a organitzar tota la informació referent a un projecte, controlar-ne les diferents versions dels documents que en formen part, col•laborar en temps real des de diferents punts geogràfics gràcies a la possibilitat de poder "xatejar" amb els integrants del mateix projecte (necessari disposar d’un servidor Sametime), així com també altres recursos com poden ser fòrums, wiki's, calendaris i tasques.

Com que en una mateixa empresa, és possible que no tothom treballi amb un client "notes", l'accés web del servidor Quickr i els seus connectors que es poden instal•lar per a l'explorador i l'Office, el fan una eina a tenir molt en compte, ja que per un cantó o altre, arriba a totes les tecnologies.

De cara als usuaris, podríem dir que el seu ús és suficientment senzill; tot i que això no puc ser jo qui ho valori ja que el meu punt de vista (com el de la majoria d’informàtics) dista molt dels usuaris comuns. Però per dir que el seu ús és senzill, em baso bàsicament en que el “target” d’aquest producte són empreses on la utilització del software n’és un pilar fonamental.

Bé, em queda per veure la integració amb el Sametime, però de cara a finals de setmana, a veure si puc explicar quatre coses més de Quickr, com per exemple... els “Placebots”.